Skriešanas treniņu programmas ir pieejamas tik dažādas – sākot no vairāku līmeņu individuālajiem plāniem līdz pat vairāku nedēļu kursiem kopā ar citiem skrējējiem. Kā izvēlēties skriešanas treniņu programmu un kāpēc tā ir noderīga? Par to lasi un uzzini šajā rakstā!

Kāpēc skriešanas treniņu programma pie trenera ir būtiska?

Skriešanas treniņu programma, ko izveidojis treneris, ir efektīvs skriešanas tehnikas un mērķu sasniegšanas veids. Tāpat pētījumi liecina, ka skrējēji, kas ir daļa no kādas skriešanas programmas grupas vai konkrēta kluba, jūtas atbalstīti gan treniņu laikā, gan ārpus tiem, un dalībnieki arī ziņo par nozīmīgu draudzību veidošanos lielākā skrējēju kopienā.

3 ieteikumi, kā izvēlēties treniņprogrammu

Neatkarīgi no tā, vai esi iesācējs vai pieredzējis skrējējs, pirms pieteikšanās treniņprogrammai pie trenera, ir jāizvērtē, kura no programmām un sadarbības veidiem ir vislabāk piemērots Tev. Pievērs uzmanību šiem aspektiem.

1. Mērķis

Galvenokārt, izvēloties piemērotāko treniņprogrammu, ņem vērā tās aprakstu un to, ko vēlies panākt. Katram treniņu plānam vai sadarbības veidam ir savs formāts, un tas ir paredzēts dažādiem mērķiem. Piemēram, apgūt jaunus, veselīgus paradumus, iemācīties pareizu skriešanas soli, nostiprināt dziļo muskulatūru, pēdas, locītavas un saites, kā arī panākt daudz ko citu, kas atšķiras, ņemot vērā programmas specifiku.

2. Treniņprogrammas formāts

Individuāla sadarbība vai grupu treniņi ar citiem skrējējiem – kam dot priekšroku? Izvēli, galvenokārt, ietekmē tas, kāda apmēra uzmanību no trenera Tu vēlies saņemt un ko vēlies sasniegt.

  1. Ja esi iesācējs, izvēlies programmu, kas palīdz iemācīties pareizu skriešanas procesu un saprast, kā to plānot, ņemot vērā Tavu fizisko sagatavotību un izvirzītos mērķus.
  2. Ja esi pieredzējušāks skrējējs, dod priekšroku tādam individuālajam treniņplānam, kas ļauj Tev sasniegt vēlamo mērķi, piemēram, palielināt noskrieto attālumu treniņu laikā, uzlabot skriešanas pulsu, kā arī kopā ar treneri veikt individuālus treniņus skriešanas tehnikas uzlabošanai, saņemot nedalītu uzmanību no trenera.

3. Treniņu veids

Ņemot vērā savus ikdienas paradumus un darba grafiku, dod priekšroku sev vēlamajam treniņu veidam:

  • online kursam, kura laikā trenera uzdotos mājasdarbus varēsi pildīt sev vēlamajā vietā un laikā, netiekoties ar citiem kursa vai programmas dalībniekiem. Tas sniedz Tev lielākas izvēles iespējas, kā rezultātā ir piemērots aizņemtākiem cilvēkiem;
  • vai miksētam kursam, kurā papildus individuālajiem mājas uzdevumiem ir arī treniņi klātienē – kopā ar treneri un citiem programmas dalībniekiem. Šāds formāts ļauj iepazīties ar citiem cilvēkiem, kuri pievērsušies skriešanai, un izbaudīt enerģiju, ko sniedz kopīgs treniņprocess, taču jārēķinās, ka Tev jābūt pieejamam konkrētā vietā un laikā, ierodoties uz paredzētajiem treniņiem.

Skriešanas Akadēmija – vieta personīgo mērķu sasniegšanai

Skriešanas Akadēmijas piedāvājumā atradīsi vairāk nekā 10 dažādas iespējas sadarbībai ar mūsu skriešanas skolu. Neatkarīgi no tā, cik pieredzējis skrējējs Tu esi – ir iespējams atrast sev piemērotu sadarbības veidu, izvēloties starp vairāku veidu individuālajiem sadarbības modeļiem, online kursiem vai grupu programmām mēneša garumā. Ieskaties piedāvājumā un uzzini vairāk, nebaidoties uzdot mums jautājumus, ja tādi radušies!

Ja neesi pārliecināts, kādu skriešanas treniņu programmu izvēlēties – sazinies ar mums, palīdzēsim izvēlēties piemērotāko!