Skriešana ir viens no labākajiem vieglatlētikas sporta veidiem, kas neprasa lielus ieguldījumus inventāra iegādē un ikviens to var darīt sevis izvēlētā vietā un laikā. Un ne tikai! Tā uzlabo gan fizisko, gan mentālo veselību, un kas vēl svarīgāk – to var darīt ikviens! Teju katrs otrais var apliecināt, ka dzīves laikā ir mēģinājis uzsākt skriet, taču ir bijušas grūtības ar motivāciju turpināt jauno paradumu. Uzņemsim iedvesmu kopā, tāpēc dalāmies ar trīs ieteikumiem, kas palīdzēs uzsākt skriet un nepadoties, saskaroties ar grūtībām.

Pirmkārt, uzstādi skaidrus mērķus un fiksē progresu. Nosakot konkrētus un izpildāmus mērķus, ir vieglāk sekot līdzi savai izaugsmei. Piemēram, ik nedēļu dokumentē skriešanas distances laiku vai noskrieto attālumu. Pieraksti sajūtas, grūtības pakāpi, lielāko ātrumu, kuru sasniedzi veiktajā distancē, lai turpmāk varētu veikt salīdzinājumu. Ja ievērosi pareizas skriešanas pamatprincipus, tad rezultāti uzlabosies un motivācijas dzirksts plūdīs, sasniedzot vēl augstākas virsotnes. 

Otrkārt, izmanto dažādus treniņus un izvēlies citus maršrutus. Viens no biežākajiem motivācijas zaudēšanas iemesliem ir rutīna. Ieviešot variācijas savos treniņos un mainot skriešanas maršrutu, tiek uzturēta lielāka interese. Piemēram, ikdienas treniņos pamēģini pats sevi izaicināt, izvēloties pastaigu taku ar kalnainu apvidu vai garāku distanci. 

Treškārt, dalies ar savu pieredzi ar apkārtējiem. Dalies ar saviem sasniegumiem un pieredzes stāstiem sociālajos tīklos un domubiedru grupās, kurās saņemsi papildus atbalstu un motivējošus uzmundrinājumus. Pētījumi liecina, ka personas, kas savos iespaidos un sasniegumos dalās ar citiem, vieglāk rada papildus motivāciju turpināt iesākto. 

Katram noteikti ir sava zelta atslēga, kur gūt motivāciju. Vissvarīgāk ir ieklausīties savā ķermenī un sajūtās, lai atrastu labāko pieeju motivācijas nezaudēšanai. Ja vēlies skriešanu ieviest savā ikdienā, bet nezini, ar ko sākt, tad pareizas skriešanas kurss būs tieši tas, kas nepieciešams. 4 nedēļu Online kurss palīdzēs bez priekšzināšanām sagatavoties un noskriet vismaz 5 km.  Vairāk informācijas par kursu atradīsi ŠEIT