Katru dienu dažādu līmeņu skrējēji sastopas ar ceļu locītavu sāpēm. Kolagēns ir uztura bagātinātājs, kas spēj palīdzēt cīnīties ar konkrēto problēmu. Piedāvājam specifisku kolagēna lietošanas instruktāžu tiem, kas apņēmušies cīnīties ar locītavu sāpēm.

4 jautājumi, uz kuriem jāzina atbildes pirms kolagēna lietošanas

Kāpēc kolagēns būtu jālieto skrējējiem?

Skriešanas laikā tiek veiktas ilgstošas cikliskas kustības, kuras veicina balsta un kustību orgānu sistēmas elementu, piemēram, cīpslu un skrimšļu, nodilšanu. Pie aerobām slodzēm ķermeņa muskuļi nav tik aktīvi kā pie anaerobām slodzēm, tāpēc locītavas, piemēram, ceļa, netiek pietiekami pasargātas, tādējādi var secināt, ka aerobās slodzes veicina nodilšanas procesus vairāk nekā anaerobās slodzes.

Kolagēnu saturoši uztura bagātinātāji spēj sniegt mierinājumu konkrētajā situācijā, jo konkrētās aminoskābes organisms spēj pielietot jaunu saišu un cīpslu sintēzē, tās veicina atjaunošanos, kā arī samazina iekaisumu organismā, sāpes, kuras saistītas ar skrimšļu deģenerāciju, kā arī traumu risku.

Kā būtu jālieto kolagēns skrējējiem?

Balstoties uz The American Journal of Clinical Nutrition, lietojot kolagēnu no 10 gramiem līdz 15 gramiem dienā un apvienojot to ar 50 mg C vitamīna un regulārām aktivitātēm, iespējams palielināt kolagēna produkciju saitēs līdz pat 50%. Tas attiecīgi veicinās izturīgu balsta un kustību orgānu sistēmas elementu veidošanos, kas attiecīgi samazinās traumu risku.

Ja skrējēja mērķis ir audzēt muskuļu masu, tādā gadījumā skrējējiem ieteicams pievienot kolagēnu saturošo uztura bagātinātāju savam ikdienas proteīna pulvera dzērienam.

Kad būtu jālieto kolagēnu skrējējiem?

Kolagēnu saturošu uztura bagātinātāju lietošanas laiks ir atkarīgs no skrējēja ieceres. Ja mērķis ir audzēt muskuļu masu, tad kolagēns jālieto pēc treniņa, lai tiktu stimulēta optimāla atjaunošanās. Ja mērķis ir saistaudu veselības atjaunošana un uzturēšana, proti, kolagēna sintēze, tad kolagēns jālieto stundu pirms treniņa kopā ar C vitamīna devu.

Balstoties uz PrecisionNutrition speciālistiem, kolagēna lietošanas laiks nav tik būtisks, galvenais mērķis ir vienkārši sasniegt optimālu dienas devu, taču, balstoties uz TrainerRoad publicēto informāciju, kolagēna lietošanas laiks ir būtisks, jo skrējiena laikā konkrētās uzturvielas tiek nogādātas uz kustīgajām un ikdienā maz apasiņotajām locītavām.

Kolagēnu saturošus uztura bagātinātājus ieteicams lietot atjaunošanās un bāzes krāšanas fāzē. Rūpējoties par kolagēna sintēzes procesiem organismā, tiek atvieglota atjaunošanās, arī pēc traumām, kā arī tiek samazināts traumu risks, kas ir ļoti nozīmīgs faktors bāzes krāšanas fāzē.

Kādu kolagēnu būtu jālieto?

Izvēloties kolagēnu saturošu uztura bagātinātāju, skrējējiem jāizvēlas produkts ar minimālu papildvielu saturu, kā arī jāpievērš uzmanība kolagēna tipam konkrētajā produktā. Ja skrējēja nolūks ir veicināt kaulu un ādas veselību, tad skrējējam jāizvēlas pirmā un trešā tipa kolagēns, bet, ja skrējēja nolūks ir uzturēt veselīgas locītavas, tad skrējējam jāizvēlas otrā tipa kolagēns. Lai uzlabotu peptīdu uzsūkšanos un nenoslogotu gremošanas sistēmu, skrējējiem jāizvēlas hidrolizēts kolagēns.

Kolagēnu iegādāties vari arī pie mums – Skriešanas Akadēmijā. Doppelherz  KOLLAGEN 11.000 PLUS ir augstvērtīgs produkts, kas piemērots, lai rūpētos par locītavu veselību. Tagad vari iegādāties to par ĪPAŠU cenu – 65 EUR (iepriekš 77 EUR)! Sazinies ar mums un pasūti!