COVID-19 pandēmijas ierobežojumi un arī riski ir neatņemama ikdienas daļa, bet kā ar skriešanas palīdzību samazināt to ietekmi uz mums? Lasi un uzzini turpinājumā 3 iemeslus, kāpēc jāsāk skriet!

3 ieguvumi, kas apliecina, kāpēc jāsāk skriet pēc iespējas ātrāk! iegūti no aerobām slodzēm svaigā pandēmijas laikā:

Skriešana ir fiziskā aktivitāte, kas daudzveidīgi ietekmē mūsu organismu, bet kuras no šīm priekšrocībām ir visnoderīgākās tieši pandēmijas laikā? Esam apkopojuši 3 būtiskus ieguvumus, ko sniedz aerobās slodzes svaigā gaisā pandēmijas laikā!

#1 Imunitāte

Regulāras fiziskās aktivitātes saglabā vai uzlabo imūnsistēmas funkcionālo stāvokli un spēju samazināt jebkuras infekcijas risku. Infekcijas gadījumā notiek ātrāka infekcijas iznīcināšana, proti, ievērojami mazāks slimības ilgums jeb dienu skaits.

Imūnsistēmas stāvokli būtiski uzlabo pat viena adekvāta fiziskā slodze, bet regulāras fiziskas aktivitātes ietekme ir daudz lielāka, taču pārmērīgi liela apjoma un intensitātes fiziskā slodze imūnsistēmas stāvokli īslaicīgi pasliktina un pieaug infekcijas slimību risks, tādēļ profesionāla pieeja treniņu procesa sastādīšanā ir tik svarīga.

#2 Produktivitāte

Jaunākie pētījumi norāda, ka, uzlabojot fizisko un garīgo labsajūtu ar fizisko aktivitāšu palīdzību, palielinās sportista produktivitāte. Kā fiziskās aktivitātes uzlabo sportista produktivitāti?

  1. Palielina enerģijas daudzumu. Katru reizi, kad skrējiena laikā tiek pārvarēta komforta zona, organisms atjaunojas un palielina savu enerģijas kapacitāti.
  2. Samazina noguruma sajūtu. Balstoties uz Johns Hopniks Medicine, fiziskā aktivitātes uzlabo miega kvalitāti, tādējādi kvalitatīvāk var notikt:
    • organisma augšana un atjaunošanās;
    • nervu sistēmas veidošanās un pārbūve;
    • jaunu asociatīvu saišu veidošanās smadzenēs;
    • atmiņas konsolidācija;
    • emocionālās sfēras stabilizācija;
    • uzlabo atjaunošanos un adaptāciju slodzei.

Pētījumi liecina, ka tieši aerobās slodzes palielina lēno viļņu, proti, dziļā miega daudzumu.

  • Uzlabo koncentrēšanās spējas. Fiziskās aktivitātes uztur optimālu skābekļa un glikozes līmeni asinīs, tādējādi aktīvi tiek apasiņoti ne tikai muskuļi, bet arī smadzenes.
  • Samazina stresa līmeni. Fiziskās aktivitātes samazina fizisko sasprindzinājumu, ietekmējot stresa līmeni. Skriešanas laikā, sasniedzot runner’s high jeb “skrējēja kaifu”, izdalās endorfīni, proti, laimes hormoni.

Zemas intensitātes aerobās slodzes tiek atzītas daudz efektīvākas par augstas intensitātes anaerobām slodzēm produktivitātes uzlabošanā.

#3 Svaigs gaiss

Trenēšanās svaigā gaisā palielina skābekļa līmeni asinīs, ietekmē serotonīna, proti, laimes hormona, izdali, veicina dziļāku ieelpu veikšanu un attīra plaušas, uzlabo gremošanas sistēmas darbību, kas palīdz arī zaudēt liekos kilogramus.

Infekciju epidēmiju un pandēmiju laikā ir ļoti svarīgi saglabāt fiziskās aktivitātes, ievērojot visus drošības faktorus. Skriešana svaigā gaisā ir viena no vispiemērotākajām fiziskajām aktivitātēm, lai izvairītos no slēgtām telpām, ievērotu distanci un samazinātu kontaktu ar cilvēku pūļiem.

Ja vēlies nostiprināt savu imūnsistēmu un samazināt COVID-19 ietekmi uz Tevi, uzlabot produktivitāti, strādājot vai mācoties no mājām, kā arī palielināt aktivitāšu daudzumu svaigā gaisā, atmet jautājumus par to, kāpēc jāsāk skriet, un piesakies uz konsultāciju ar mūsu treneri un uzsāc skriet jau tagad!