Skriešana ir sporta veids, kas maina dzīvi, un mēs savā darbības laikā Skriešanas Akadēmijā par to esam pārliecinājušies neskaitāmas reizes! Kā skriešana – sporta veids, kas sniedz tik daudz iespēju,  var mainīt dzīvi? Uzzini šajā rakstā!

Skriešana – sporta veids, kas no hobija kļūst par dzīvesveidu

Skriešana ir lielisks veids, kā izpētīt savas robežas un izaicināt sevi. Saglabājot to jautrā veidā, pamazām veidojot izturību, lai paceltu savu fizisko sagatavotību, Tu vari palīdzēt to padarīt par dzīvesveidu, nevis hobiju, kam retu reizi izbrīvēt laiku. Kādos veidos skriešanas sporta veids var mainīt Tavu dzīvi?

1. Tiek uzlabota veselība

Lai uzlabotu savu fizisko sagatavotību, Tev nav uzreiz jāapņemas skriet maratonu. Galvenais, kas jāievēro – jābūt konsekventam. Ja esi jauns skrējējs, tas nozīmē, ka ieteicams skriet 3-4 dienas nedēļā, vienlaikus pievēršot uzmanību spēka treniņiem un atjaunošanās procesam. Ja esi pieredzējušāks skrējējs, tas nozīmē laika gaitā mainīt savu skriešanu, iekļaujot garos skrējienus un ātrākus treniņus, lai uzlabotu fizisko sagatavotību. Tas nenotiks vienā dienā, tāpēc Tev ir jābūt pacietīgam, jābūt konsekventam un jāuzticas procesam un pieredzējušam trenerim, kurš palīdzēs Tev kļūt veselīgākam un spēcīgākam.

2. Tiek trenēta disciplīna

Lai arī skriešana var būt tikai brīvā laika pavadīšanas aktivitāte, jo vairāk Tu šim procesam velti laiku, jo atbildīgāks pret to kļūsti, tādējādi trenējot disciplīnu. Pareiza treniņa reģistrēšana, treniņu laika sasniegšana, savlaicīga ierašanās uz grupu treniņiem vai regulāra trenera uzdoto mājasdarbu izpilde pat tad, ja esi noguris vai gribas vienkārši paslinkot –  tas viss veicinās atbildību.

3. Tiek iemācīta prasme izvirzīt mērķus un tos sasniegt – parādās ambīcijas

Skrienot vairāk, paaugstinot fizisko sagatavotību un tiecoties sasniegt dažādus mērķus, visticamāk, pamanīsi pašpārliecinātības, pašcieņas un pašvērtības pieaugumu. Pēkšņi Tu centīsies darīt vēl vairāk – skriet ātrāk, lai uzlabotu savus treniņu laikus, doties uz sacensībām, skriet garākus skrējienus un daudz ko citu, izvirzot arvien jaunus mērķus un neapstājoties pie iesāktā.

Arī mūsu dzīvi laika gaitā skriešanas sporta veids ir mainījis uz labo pusi. Tas dienu no dienas arvien ļauj atklāt jaunas iespējas un izaicinājumus, kļūstot par labāku sevis versiju. Vai Tu esi gatavs to piedzīvot? Neatkarīgi no savas pieredzes vai vecuma – piesakies uz konsultāciju ar mūsu treneri un iepazīsti skriešanas pasauli no pilnīgi jauna skatupunkta!