Aiva Kukule viena no jaunā kursa Pareiza skriešana dalībniecēm dalās savā stāstā par to, kā nolēma piedalīties kursā, kā gāja un kas notiek tagad pēc kursa noslēguma. Izlasi – iedvesmojošs stāsts, kas motivē celties, iet un darīt!

“Šī gada pavasarī nolēmu sākt skriet, un tā lieta iepatikās tik ļoti, ka pat radās klusa doma – varētu saņemties un noskriet kādu no maratona distancēm. Tad sākās, manuprāt, skriešanai nepiemērots laiks (vismaz toreiz man tā šķita). Kad pie sevis pukojos par to, kā tad kaut kam sagatavošos, ja visu ziemu neko nedarīšu, manā redzeslokā nonāca ziņa par 4 nedēļu kursu “Pareiza skriešana”. Kurss sākās novembra beigās un beidzās īsi pirms Ziemassvētkiem, bet tik un tā treniņi notika ārā. Lai gan skriešana un temperatūra zem nulles man sākotnēji nelikās savienojamas lietas, nolēmu pamēģināt. Skat, daži trakie taču vēl skrien!

Kā tad man gāja?

Ļoti forši! Varu teikt tikai to labāko. Tiešām patika treniņi. Lai gan bijām grupā seši cilvēki, treneris Salvis pamanījās pievērst uzmanību katram – palaboja skriešanas tehniku, iedeva alternatīvus vingrinājumus, ja kādam bija kāda trauma, kuras dēļ nevarēja veikt konkrēto uzdevumu, pielēgoja uzdevuma grūtības pakāpi, ņemot vērā skrējēju fizisko sagatavotību. Savukārt, pateicoties mājas darbiem, veidojās ieradums skriet regulāri. Patika arī tas, ka pēdējā nodarbībā vēlreiz pārrunājām pareizas skriešanas principus – tā teikt “salikām visu pa plauktiņiem”.

Kas notiek pēc kursa noslēguma?

Tagad turpinu regulāri trenēties, zinot, kā to darīt pareizi, un varu dot kādu padomu arī saviem mīļajiem. Priecīgi un droši skrienu piecas reizes nedēļā – dažreiz arī pa kupenām, ja stadiona celiņš no rīta vēl nav notīrīts. Tādos brīžos sasmejos par savu kādreizējo “skriešanas sezona beidzas agrā rudenī”. Kādreizējais “nē, nē, nē” ir pārvērties par “hei, bet skriet ziemā pat ir vēl foršāk kā vasarā”.

Kas vēl?

Treniņi pie Salvja iepatikās ne tikai man. Kad kurss jau tuvojās noslēgumam, grupiņā ik pa laikam kāds ieminējās – kaut kā ātri pagājis šis laiks… pietrūks treniņu… pietrūks foršās kompānijas… Un tā vārdu pa vārdam… Un nu mums, kā paši smejamies, ir pagarinātā grupiņa jeb pēcstundnieki. Turpinām to lietu!”

Jau notiek jauna pietiekšanās uz kursu “Pareiza skriešana“. Sākam jau 9. janvārī. Piesakies un izaicini sevi, un Tu redzēsi, ka Tu arī iemīlēsi skriešanu!