Reizēm kaut ko ļoti gribas sākt, bet pietrūkst kas mazs – apņēmība, laiks vai atbalsts no malas. Taču, sperot kaut vienu soli uz priekšu, Tu tuvojies savam mērķim. Tieši tā notika arī ar šī stāsta varoni – Artūru, kurš ceļu pie “Skriešanas akadēmijas” komandas sāka jau 2019. gada maijā. Agrāk Artūram skriešana šķita garlaicīga, bet, laikam ejot, tā kļuva par meditāciju pēc garās darba dienas.

Vislabāk mūs motivēt var patiesa pieredze no īstiem cilvēkiem, ne tā? Lai to iegūtu – lasi un iepazīsties ar Artūra stāstu.

– Pastāsti par sevi īsumā!

Esmu cilvēks, kuram patīk kustība, nepatīk sēdēt un gaidīt, kad lietas sakārtosies pašas no sevis. Vienmēr esmu bijis par aktīvu dzīves veidu.

– Kāds iemesls bija tam, ka Tu izlēmi nodarboties ar skriešanu? Kas motivēja pieņemt lēmumu un sākt darīt?

Skriešana nekad nav bijusi sveša. No agras bērnības vasarā ticis spēlēts futbols, ziemā – hokejs, kā arī ir izmēģināti daudzi citi sporta veidi. Kādreiz tīra skriešana pati par sevi nepatika, šķita garlaicīga, bet vēlāk, kad brīvais laiks kļuva ierobežotāks, vakaros, izvēdinot galvu, sāku skriet. Tad kaut kā iepatikās tas process un iegūtās sajūtas.

Kad uz savu galvu bija jau kāds laiks noskriets, nolēmu, ka labprāt sāktu skriet pareizāk, vairāk izprotot skriešanu un dažādojot to. Tā kā pašam zināšanu nebija, īpaši par to, kā pareizi, nenodarot pāri veselībai, dažādot treniņu procesu, – nolēmu meklēt palīdzību pie kāda profesionāļa.

Visā visumā laikam galvenā motivācija bija iegūt labu pašsajūtu pēc smagas darba dienas, tā teikt – relaksēties skrienot – un darīt to interesantā, dažādā treniņu procesā.

– Pastāsti par treniņa procesiem – kā bija sākumā, kā tagad? Kādas varbūt bija cīņas ar sevi?

Treniņu process sākumā, protams, bija vienkāršāks, ķermenis bija jāpieradina pie regulāras slodzes. Bija vairāk soļošana, kura ar laiku pārgāja ļoti lēnā skriešanā, kas sākumā šķita neinteresanti, jo es taču varu ātrāk, kā pats uzskatīju. Aprunājoties ar Salvi, pēc viņa paskaidrojumiem sapratu jau lielāku daļu no kopējās bildes. Tā turpinot, sekojot un izpildot Salvja gatavoto treniņplānu, esam nonākuši līdz daudz interesantākiem treniņiem, kad jau ar aizrautību gaidu, kas būs tālāk. Šobrīd tiek skrieti gan garie gabali, gan ātruma treniņi, kā arī pa vidu ir iepīti dažādi izturības vingrinājumi.

Vienīgā cīņa ar sevi, ja godīgi bija tikai sākumā, lai pierastu pēc katra treniņa obligāti izstaipīties.

– Kādi, Tavuprāt, ir tagadējie treniņu rezultāti?

Sadarbību sākām 2019. maijā, un kopš tā brīža, manuprāt, treniņu rezultāti  ir tikai uzlabojušies. Temps kāpj un pulss krīt – ko vēl vairāk varu vēlēties! Garie gabali, domājot par distancēm 15-20km garumā, jau ir kā meditācija un gaidīts nedēļas nogales notikums.

– Kādi plāni nākotnē ar treniņiem? Varbūt ir kādi mērķi jau nosprausti?

Treniņus noteikti plānoju turpināt. Pirmais, tuvākais mērķis, ir uzlabot pusmaratona tempu par vismaz 30 sekundēm/km – redzēsim, kā sanāks. Nedaudz tālāks, vēl daudz darbu prasošs, mērķis ir noskriet savu pirmo maratonu.

– Ko Tu novēlētu ikvienam, kas lasa šo rakstu – gan tiem, kuri jau skrien, gan tiem, kuri par to vēl tikai domā?

Novēlu visiem neapstāties pie sasniegtā, jo vienmēr var ātrāk un vairāk!

Mūsu lielākais prieks ir laimīgs cilvēks – esam gandarīti, ka spējam palīdzēt saviem klientiem īstenot viņu mērķus, atrodoties līdzās pat vairāku gadu garumā. Katrs no viņiem ir unikāls, tāpēc programma tiek pielāgota pēc vēlmēm, iespējām un, protams, arī sagatavotības.

Individuālā programma ir lielisks veids, kā iemācīties pareizu skriešanas tehniku, saņemot atbalstu no trenera, un, kas ir pats galvenais – redzēt, cik daudz esi sasniedzis no atskaites punkta, kurā izlēmi, ka gribi kļūt par laimīgāku un veselāku SEVIS versiju!

Esi gatavs spert savus pirmos soļus pareizas skriešanas pasaulē? Raksti mums un piesakies individuālajai programmai arī Tu!