Mūsu Skriešanas Akadēmijas galvenais treneris Salvis Gruševs dalās ar savu pieredzi un pārliecību par to, vai ēst veselīgi vai neveselīgi, bet tomēr sportojot!

“Redzēju reklāmu, kur viena trenere apgalvoja, ka visa pamats ir veselīgs uzturs. Sports tas ir otršķirīgi.


Vai tiešām visa atslēga ir UZTURĀ?

Mans viedoklis un mana pieredze ir sekojoša:
Protams, uzturs ir svarīgs, es tam piekrītu. Tas var ļoti daudz ko izdarīt priekš mūsu organisma – gan pozitīva, gan negatīva.
Bet! Es esmu arī redzējis cilvēkus, kas ēd ļoti labi. Varētu teikt, ka Tuvu ideālam. Bet nesporto!

Un šī kombinācija ĒST IDEĀLI UN NESPORTOT manā pieredzē rāda, ka tas NESTRĀDĀ. Tāda ir arī mana pārliecība.

Kāpēc NESTRĀDĀ?

Jo, lai arī cik labi Tu ēstu, Tavu asinsriti uzturs neizkustinās un muskuļus nenostiprinās. Un organismu vairāk ar skābekli neapgādās. Bet tas viss iespējams ar pareizām fiziskām aktivitātēm.


Kā tad ir PAREIZI?

Labāk ir savā uzturā iekļaut kaut ko sev garšīgu. Protams, normas robežās, bet regulāri sportot. Jo nav nekā sliktāka par nesportisku dzīvesveidu.

Kādam tas varētu nepatikt, bet piedodiet, es saku to, ko domāju un kam ticu uz 100%. Es redzu, kas stradā, kas nestradā, kas nes labumu vai kas nenes – un mans mērķis ir dot otram labāko, tāpēc arī dalos ar savu pieredzi un viedokli. Bet, protams, kā jau vienmēr un visur ir izņēmumi. Ir reti gadījumi kā Vorens Bafets. Viņš ēd daudz konfektes, dzer Coca-colu un savos 90+ gados ir laimīgs! Par viņa veselības stāvokli vai pašsajūtām es nemācēšu sīkāk komentēt.


Esi KUSTĪBĀ!

Tātad esi kustībā, jo Tavam ķermenim vajag kustību un svaigu gaisu! Ja vēlies sevi palutināt ar ko garšīgu, tad ar normu – to var. Bet kusties un sporto.

Viss sākas ar Tevi! Un Tavs dzīvesveids atsaucas uz Tavu ķermeni un pašsajūtu. Jo, kurš gan par savu fizisko veselību parūpēsies, kā ne tikai pats. Ja sporto un veselīgi/perfekti ēd, tad nu ko lai saka. Perfekti!

Un kādas ir Tavas domas? Raksti komentārā zemāk.”

Ja vēlies sākt pareizi trenēties – raksti mums! Mēs trenējam gan online vidē, gan arī ir klātienes treniņi.