Kam vajadzīgi uztura bagātinātāji? Vitamīni, skriešanas treniņi, skriešanas akadēmija

Vitamīnus lietot vai nē? Cik bieži? Vai vispār ir kāda jēga no tiem? Kam tie vajadzīgi?

Stāsta mūsu kluba galvenais treneris Salvis: “Sākšu ar to, ka uztura bagātinātājus cilvēki lieto visā pasaulē, bet ir arī kategorija cilvēku, kas ir pret to lietošanu. Es esmu PAR! Par pareizu un atbilstošu lietošanu, izvēloties augstas kvalitātes produktus.

Mēs sportojam, lietojam savu organismu, “ņemam” no tā. Tā kā ar automašīnu. Braucam, lietojam un arī sekojam tai līdzi, mainot eļļu, dažādus filtrus, riepas utt. Ar organismu ir ļoti līdzīgi:

  • locītavas grib, lai mēs par tām regulāri rūpējamies un atjaunojamies,
  • aknas vēlas būt tīras,
  • organisma vēlme ir uzņemt pietiekamā daudzumā visus vitamīnus, kas tam ir nepieciešams.

Tas ir normāls organisma atjaunošanas process. Mēs to lietojam, sportisti to arī lieto pastiprināti, un tad organisms saņem visas nepieciešamās vielas atpakaļ.

Piemēram:
*Kad pēc analīzēm organismā tiek konstatēts pastiprināts dzelzs trūkums (simptomi: liels nespēks, apātija, enerģijas traukums), tad mums būtu jāuzņem dzelzs kā uztura bagātinātājs, lai to dabūtu normas līmenī.
*Kad sāk “īdēt”, sāpēt locītavas, mēs sākam lietot tādus preperātus kā kalogēns, glukozamīns un hodroitīns, kas palīdz saišu un skrimšļu atjaunošanai.

Tie bija tādi vienkārši uzskatāmi piemēri.
Protams ar vitamīniem var būt dažādi. To sastāvs var neatbilst tam, kas ir norādīts, to kvalitāte var būt slikta un vēl citas nianses. Piemēram, ar ko varētu atšķirties vitamīni 12€ vērtībā ar līdzīgu sastāvu vitamīniem 25€ vērtībā? Protams, ka cilvēkam visbiežāk izvēlēsies vitamīnus par 12€, jo tiem ir zemāka cena.

Bet!

Atšķirība tomēr ir:

  • Izejvielu materiālos, no kā vitamīni tiek izgatavoti.
    Pieņemsim ābols var augt mežā, kā arī vecmammas skaistajā dārzā, kur apkārt ir svaiga daba, bet var arī augt lielceļa šosejas malā, kur nemitīgi ir izplūdes gāzes.
  • Pašā ražošanas procesā.
  • Ražošanas uzņēmumi, kas ražo vitamīnus. Ir nepieciešamas visi atbilstības sertifikāti. Bet kur ir garantija, ka mūsu izvēlētajos vitamīnos iekšā ir tieši tas, kas ir aprakstīts etiķetē!

Uztura bagātinātāji, protams, ka neaizstāj pilnvērtīgu uzturu. Un tos ieteicams lietot, konsultējoties ar kādu uzticības personu, kas specializējas šajās lietās.

Šobrīd ir vasara un dabīgo vitamīnu ir daudz. Jāizmanto šis laiks, un uzturā jālieto ogas, dārzeņus un citas svaigas veltes. Tos var arī blenderēt kokteiļos un bagātīgi uzņemt šīs vērtīgās uzturvielas.

Būsim veseli, kustēsimies un sekosim līdzi mūsu organismiem!” 🙂

.#SkriešanasAkadēmija #vitamīni #supplements #mizuno #sportapunkts