Stāsts par to, kā aizsākas Skriešanas Akadēmija, par treniņiem, konsultācijām un tiekšanos uz mērķiem!

Kā aizsākas Skriešanas Akadēmija? Kas bija tas izaugsmes dzinējspēks? Un kas notiek akadēmijā šobrīd?
 
Stāsta mūsu kluba vadītājs Salvis Gruševs:
“Sports manā ikdienā ir bijis visu laiku. Tad, kad biju pilnībā nodevies tikai skriešanai un visu, kas ar to saistīts, apkārt sev sāku redzēt un izprast dažādas lietas. Bija jau iegūtas zināšanas, neliela pieredze un jau iesācēju līmenī es ļoti labi redzēju apkārt, ko un kā dara citi.
 
Mani draugi un paziņas centās kaut kā sākt skriet tīri hobija pēc, bet es piedāvāju viņiem palīdzēt ar skriešanas tehniku un citiem jautājumiem. Es jau tajā laikā iemīlēju skriešanu, un vēlējos palīdzēt ar savām zināšanām un gūto pieredzi citiem.
 
Man ļoti patika palīdzēt ar to, kas ir mana sirds lieta. Es sastādīju treniņplānus un devu konkrētus norādījumus. Es pamanīju, ka ir rezultāti no treniņprocesiem: ikdienā viņiem bija vairāk enerģijas, cēlās fiziskā forma un iepatikās pati skriešana.
 
Es biju sajūsmā par to, ko redzēju.To visu es darīju pilnīgi hobija līmenī un no sirds. Tas mani motivēja, un jutos noderīgs! Patika, ka varu dot no sevis!
 
Kad veicu savus skriešanas treniņus ārā, es redzēju daudz cilvēkus, kas mēģināja to darīt, bet, novērojot tikai no malas, es pamanīju, ka nebūs vēlamie rezultāti, jo bija nepiemēroti apavi un treniņi notika augstā intensitātē. Un šie daži kritēriji var būt par iemeslu tam, ka šie jaunie skrējēji secinās, ka skriešana nav priekš viņiem, jo sagādā daudz nepatīkamu emociju, sāpes un vispār nepatīk pats process.
 
Man vienmēr ir paticis, ka cilvēki rūpējas par sevi: sportojot, kopj savu veselību un ķermeni, veido sportisku un aktīvu dzīvesveidu, uzlabo savu veselību, kā arī izaicina sevi, sasniedzot jaunus personīgos rekordus un sagatavoties kādām sacensībām. Caur šo visu cilvēks paliek disciplinētāks, izturīgāks, neatlaidīgāks un iemācās nepadoties.
 
Tuvākie cilvēki iedrošināja: tev ir jāsāk palīdzēt cilvēkiem, kas nesaprot, kā pareizi skriet. Jāsāk piedāvāt tas, kas tev patīk, un tas ir ļoti noderīgs mūsu sabiedrībai, jo visi cilvēki vēlās būt fiziski veseli, sportiski un pārliecināti par sevi.
 
Ja godīgi, sākumā es domāju, ka nē! Diezin vai tam būs atsaucība, jo tajā laikā nebija tik populāri (online treniņi, skriešanas skolas, pareiza skriešana utt). Bet es uzdrošinājos un pamēģināju, jo man tas tiešām ļoti patika un patīk joprojām.
 
Vislabākais priekš manis ir tad, kad mēs ar klientu sasniedzam pirmos izvirzītos mērķus, un kad cilvēks ieliek pareizas sportiskās aktivitātes savā ikdienas režīmā. Un tas nozīmē vesels, fiziski trenēts un skaists cilvēks.
 
Par to kas notiek tagad!
 
Šobrīd lielākais darbs notiek online režīmā, un katram audzēknim ir noteikti savi individuālie mērķi: sagatavoties kādai distancei, sakārtot fizisko formu, savest kārtībā savu svaru vai ar pareizu treniņprocesu rūpēties par savu veselību.
 
Paralēli notiek konsultācijas, lai cilvēks varētu saprast savu esošo stāvokli, un kā vajadzētu virzīties tālāk, jo tieši zināšanas mums ļauj veikt pareizas darbības, kas dod rezultātu.
 
Kā arī top jauns fiziskās formas pamatapmācības kurss, kura fokuss ir balstīts uz to, lai cilvēkiem palīdzētu sakārtot un uztrenēt pamatlietas, jo cilvēkiem pārsvarā trūkst kvalitatīvs fiziskais pamats. Kurss sāksies septembrī.
 
Un tieši šobrīd notiek gatavošanās mūsu kluba dalībnieku kopējai atpūtai viesu namā, kur būs gan aktīva atpūta, gan atjaunošanās saunā. Mums visiem būs aizraujoša kopīga laika pavadīšana!
 
#SkriešanasAkadēmija #SalvisGruševs