Džordžs Bušs juniors turpināja skriet sešas dienas nedēļā pat pēc tam, kad kļuva par ASV prezidentu (2001. – 2009.). Būdams ietekmīgākais pasaules politiķis, viņš atzina – skriešana palīdz naktī izgulēties un stiprina pašdisciplīnu. Sākoties ASV karam Afganistānā (2001), skriešanas loma viņa dzīvē kļuva vēl lielāka, jo tā palīdzēja tikt galā ar stresu un atbildības nastu.

Savulaik Bušs smēķēja un labprāt mēdza iedzert alkoholiskos dzērienus. Par laimi, draugs viņu pierunāja sākt nodarboties ar skriešanu. “Skriešana ir veids, kā cilvēki var tikt dziedināti,” atzīst eksprezidents.

Arī ceļojumu laikā Bušs nepārtrauca skriešanu. ASV prezidenta lidmašīnā “Air Force One” atradās skriešanas celiņš. Lidojot uz Eiropu, Bušs uz šī celiņa pavadīja pat 90 minūtes. Savukārt drošības apstākļu dēļ ierobežotās iespējas skriet brīvā dabā viņš uzskatīja par vienu no skumjākajām lietām savā prezidentūrā.

Runājot plašā mērogā, Džordžs Bušs saka – veselīgi darbinieki ir labāki darbinieki. Tāpēc uzņēmumiem jāatrod iespējas, lai ļautu saviem darbiniekiem sportot. Smēķēšanu, nekvalitatīvu pārtiku un kustību trūkumu viņš atzīst par lielākajām amerikāņu veselības problēmām. Šīs problēmas ir aktuālas arī Latvijā. Ņemsim vērā bijušā ASV prezidenta personisko piemēru un rūpēsimies par savu veselību arī mēs!