Sākt skriet? Iet uz fitnesa zāli uz grupu nodarbībām? Iet uz svaru zāli? AR KO SĀKT!!!sac-treneties-gudri-skriesanasakademija

Augstas intensitātes grupu nodarbības – iesācējiem tas nebūs veselīgākais un pareizākais. Šāda veida treniņā ir ļoti augsts pulss (anaerobā zonā) un 3 reizes nedēļā strādājot šādā intensīvā treniņā tas nav pareizākais veids kā sākt rūpēties par savu veselību.

Cilāt svarus svaru zālē uz savu galvu – nav vēlams, ja ir neskaidrs ko un kā pareizāk trenēt un kā veidot treniņus. Nepareizi ceļot svarus, pie tam izvēloties nepareizus vingrinājumus ar svaru, var iegūt neatgriezeniskas, atkārtoju-NEATGRIEZENISKAS veselības problēmas (aktuālākās ir muguras problēma).

Ja ir vēlme sākt skriet – tad vēlams to būtu darīt ar skriešanas treneri, vai ja grasāties nostiprināt dziļo muskulatūru, tad apmeklēt nodarbības trenera vadībā. Bet ja nav tādas iespējas un grasāties to darīt saviem spēkiem tad vismaz dariet to ar vieglu intensitāti, ļoti vieglu svaru un nekādā gadījumā nepārpūlējot sevi. Jo šajā brīdī mēs neesam sportisti kur ārā jādod maksimālā jauda vai kādas citas fiziskas jomas profesionāļi kur jāpieliek savas maksimālās pūles un jāsasniedz maksimālās savas spēju robežas.

Dziļā muskulatūra – Ļoti daudz esmu ievērojis ka lielākā daļa kas trenējās bez speciālām programmām un zināšanām dara to nepareizi.

Ja dziļie muskuļi ir vāji, tad skriemeļi staigā šurpu turpu un skelets neturas kopā. Bet dziļie muskuļi ir tieši tie, kas satur muguru un skriemeļus kopā.

Man ļoti patik kā teica pazīstamais vispusīgās fiziskās sagatavotības treneris Alvis Stankēvičs (kurš savā jomā strādā ļoti ilgus gadus un 15 gadus trenē profesionālus elites sportistus ) – “Nekādas tabletes vai rehabilitācija nepalīdzēs, ir jātrenē DZIĻIE muskuļi.”

Tātad, gribu Jūs mazliet sarūgtināt – lai arī kādas īpašās zāles jūs dzertu, vai lietotu super profesionālus medikamentus vai apmeklētu augstākā līmeņa fitnesa zāli ar augstas intensitātes grupu nodarbībām tas nebūs risinājums!!! Ir jātrenē dziļā muskulatūra un tad var domāt par lielākiem svariem.

Tā ir domāšana, kas cilvēkiem liedz maksāt treneriem un darīt to pareizi. Satraumējot muguru un veselību visas dzīves garumā, pēc tam nekāda nauda nevarēs Jums atgriezt veselību. Maksāt treneriem tas nav dārgi, salīdzinot ar to kādas izmaksas būs novēršot sāpes organismā, kas var tā arī nekad nepazust.

Zinu pazīstamu fitnesa treneri (Jums noteikti būtu dzirdēta). Ieguvusi augstākās vietas fitnesā uzstājoties uz skatuves pa visu pasauli. BET mugura ar lieliem svariem ir satraumēta. Viņas vārdi: ”Sākumā vajadzēja nostiprināt dziļo muskulatūru.

Risinājums:

Pareizāk būtu apmeklēt mierīgus/vidējas intensitātes dziļās muskulatūras treniņus un paralēli skriet. Ja nevar paskriet tad iet pastaigas treniņos kur pulss būs 1 h treniņā vienmērīgs 120-130 sitieni. Lai uzlabotu gan sirds veselību gan asinsvadu sistēmu sirdij ir vajadzīgs vienmērīgs treniņš zemā intensitātē nevis 1 h “dragāt” augstos pulsos.

Dziļās muskulatūras treniņos trenēsi dziļo muskulatūru kas būs kā pamats stingram rumpim un skriešanas vai soļošanas treniņos uzlabosi sirds veselību un asinsvadu sistēmu.

Tas tāds neliels virspusējs ieskats ar ko vajadzētu sākt veidot veselu, stipru ķermeni un veselību 🙂
Pie mums var apmeklēt gan dziļās muskulatūras treniņus gan konsultēties par skriešanu un trenēties trenera uzraudzībā.

Sāc to darīt gudri, nebojā savu veselību 🙂

 

Sazinies ar mums:
Epasts: [email protected]

Tel:+37120193143

 

#skriesanasakademija #skriesanastreneris #fitnesatreneris #gym #grupunodarbības #skrietpareizi #sakttrenetiespareizi #treneris