Vidukla-apkartmers

  1. Pārskati kalorijas, ko apēd ikdienā. Nemāni sevi, sakot, ka ēd mazkaloriju pārtiku. Paseko līdzi savai dienas ēdienkartei un saproti, kādu pārtiku tu ēd ikdienā.
  2. Dzer daudz ūdens! Bieži vien mēs jaucam slāpes ar izsalkumu un tā vietā, lai dzertu ūdeni, izvēlamies našķus, kas mums nav vajadzīgi.
  3. Plāno savas ēdienreizes! Pagatavo ēdienu jau pirms skriešanas treniņa un apēd to uzreiz pēc treniņa. Negaidi vairākas stundas, līdz esi pārāk izbadējies/usies, lai izvēlētos sabalansētu pārtiku un attiecīgo daudzumu.
  4. Izvēlies veselīgu pārtiku. Parūpējies par dārzeņu un augļu krājumiem mājās, lai tie vienmēr būtu pa rokai. Izvairies no dažādu tukšo kaloriju našķu iegādes un neturi tos mājās, lai samazinātu kārdinājumu.
  5. Izvairies sevi atalgot par labu skrējienu ar dažādiem saldumiem. Labāk atalgo sevi ar masāžu, pedikīru vai jaunu skriešanas apģērbu!
  6. Sastādi treniņplānu (vai palūdz savam trenerim to sastādīt). Izvairies no ieraduma skriet vienu un to pašu attālumu un distanci katru dienu, lai tikai zaudētu svaru. Nebaidies no intensīvākiem treniņiem. Katru nedēļu palielini savu skriešanas kopējo distanci par ne vairāk kā 10-20%, lai izvairītos no traumām un pārslodzes. Iekļauj arī atpūtas nedēļu ar 30% mazāku kilometrāžu ik pēc trim līdz četrām nedēļām.
  7. Izvairies no liekām kalorijām, dzerot sporta dzērienus. Ja vien tu neskrien divas un vairāk stundas, īpašie dzērieni tev nav vajadzīgi. Taču treniņos virs divām stundām, jo īpaši karstā laikā, ir pat ieteicams dzert sporta dzērienus (during exercise tipa dzērienus). Karstā laikā organisms zaudē sāļus, kas ir jāuzņem atpakaļ.
  8. Sveries reizi nedēļā. Izvēlies vienu un to pašu nedēļas dienu, kad noskaidrot savu svaru. Pavēro, kā tu jūties un cik labi der tavs skriešanas apģērbs. Nemainīgs svars ne vienmēr nozīmē, ka tev nav progresa. Turpini iet uz savu mērķi!
  9. Maini treniņu veidus. Ķermenis pierod pie konkrētas slodzes un treniņiem. Eksperimentē un ik pa laikam kaut ko pamaini savos treniņos. Piemēram, vasarā ne tikai skrien, bet arī peldi.