Blonda-meitene-ziema

1.Kļūsti motivēts. Atrodi savu motivāciju, lai turpinātu skriešanu arī ziemā. Atalgo sevi ar lieliskām pusdienām pēc treniņa, atrodi skriešanas partneri, ar ko kopā trenēties, izbaudi mierīgo ziemas ainavu. Starp citu, ir pierādīts, ka treniņi ziemā ievērojami stiprina imūnsistēmu.

2. Apbruņo savas kājas. Valkā zeķes, kas novada mitrumu, bet uztur pēdas siltas. Izvēlies atbilstošus sporta apavus, kam ir minimāla tīkla daļa (vasaras apaviem ir tīklojums gandrīz uz visa apava).

3. Saģērbies! Nepieciešams, lai ir silti, taču bez liekas svīšanas, kas var likt tev nosalt. Izvēlies vairāku kārtu sporta apģērbu, kas ražots no auduma, kurš novada sviedrus un ir ar vairākiem rāvējslēdzējiem, lai nepieciešamības gadījumā tos attaisītu un atvēsinātos. Tas ir tikai normāli, ja pirms skriešanas uzsākšanas tev būs vēsi.

+10 grādi. Divas kārtas augšā, viena apakšā.

0 līdz -10 grādi. Divas kārtas augšā, divas kārtas apakšā. Vējjaka un vēju aizturošas bikses virs pieguļošajām biksēm. Cepure, cimdi.

-10 līdz -20 grādi. Trīs kārtas augšā, divas apakšā. Dubultie cimdi, šalle vai speciālais lakats priekšā mutei.

Vairāk nekā -20 grādi: uzmanīgi, neapsaldēties. Ja laba veselība,var skriet

4. Esi redzams! Skriešana šajā sezonā visbiežāk norisināsies tumsā, tāpēc ir labi būt redzamam. Izmanto gaismu atstarojošus elementus un nebaidies spīdēt kā svētku eglīte. Drošība pirmajā vietā!

5. Sasildies pirms skriešanas. Nedaudz pakusties iekštelpās, lai veicinātu asisnriti, taču nenonāc līdz svīšanai! Paskrien pa trepēm vai izmanto lecamauklu. Auksts nešķiet tik auksts, ja esi sasildījies! Ja skrien kopā ar vēl kādu, nestāvi ārā nekustīgi, viņu gaidot.

6. Uzvari vēju! Ja ārā ir vējains, tad sāc savu skrējienu pret vēju un beidz, vējam pūšot mugurā, lai izsargātos no sapūšanas, kad būsi sasvīdis. Vari izvēlēties skrējiena trasi pa vietām, kur ir lielas ēkas, kas aiztur vēju.

7. Aizmirsti par ātruma rekordiem. Ziemas skriešana ir vairāk kilometrāžas uzturēšanai, nevis ātruma rekordiem. Ja ārā ir ļoti auksts, tad sadali savu skrējienu divās daļās, piemēram, skrien 5 kilometrus no rīta un 5 kilometrus vakarā, lai nepaspētu nosalt.

8. Pārģērbies pēc iespējas ātrāk. Kad esi beidzis skrējienu, centies pēc iespējas ātrāk atbrīvoties no aukstajām un sasvīdušajām drēbēm – uzvelc siltas un sausas drēbes, dzer karstus dzērienus, lai sasildītos.

9. Dodies uz siltākām vietām. Kāpēc gan nenoskriet kādu maratonu vai īsāku skrējienu Spānijā vai kādā citā siltākā zemē, kamēr Latvijā ir sniegs un sals?