Kurpes-pa-akmeniem

Daudzi centīgi skrējēji atmet pastaigas, jo domā, ka tās ir kā krāpšanās, atteikšanās vai nav „īsts“ treniņš. Taču patiesībā pastaigas ir ideāla treniņu forma lielākajai daļai cilvēku, kas tikko uzsākuši sportošanu. Tās neprasa nekādu finansiālu ieguldījumu, to var darīt jebkur, nekādas īpašas iemaņas vai ekipējums (izņemot labus apavus) nav vajadzīgs. Pastaigas ir vislabākais veids, kā stiprināt kaulus, muskuļus un cīpslas, tos netraumējot. Tāpat tas ir visvieglākais veids, kā attīstīt labu sagatavotību skriešanai.

Lūk, vēl daži ieguvumi no pastaigām:

Tās veido pamatu skriešanai. Staigāšana liek tavām kājām un rokām kustēties līdzīgi kā skriešanā, taču ar mazāku ietekmi uz taviem kauliem un locītavām, bez riska gūt traumas. Turklāt tās dod iespēju atklāt piemērotākās, drošākās, no satiksmes brīvākās takas un ceļus, kas būs nozīmīgi, kad uzsāksi skriešanas rutīnu.

Tās palīdz tev uzturēt labu veselību un atturēties no traumām. Kad tu skrien, ir punkts, kur tavas abas kājas atraujas no zemes un piezemējoties rada triecienu ķermenim divu līdz trīs tavu ķermeņa svaru apmērā. Kad tu ej pastaigās, viena kāja vienmēr ir saskarē ar zemi, kas radikāli samazina spiedienu uz kauliem un locītavām, salīdzinot ar skriešanu.

Formai ir nozīme. Tie, kas dodas pastaigās, pierod, ka stāvus poza ir dabīga un ērta. Ej ar maziem solīšiem, lai izvairītos no pārāk lieliem soļiem, kas var radīt sāpes kājās, pēdās un gurnos. Uzmani, lai tavas kājas ir tuvu zemei un sper soļus vieglītēm.