Vai Tu, intereses vadīts, kādreiz esi pamēģinājis ko jaunu? Tieši tas notika ar Skriešanas Akadēmijas dalībnieci Sigitu, kura iepriekšējā dzīves laikā netika aizrāvusies ar sportu. Interese par skriešanu viņu atveda pie mums. Lasi un uzzini, kā interese var aizvest līdz patikai pret to, ko dari!

– Pastāsti par sevi īsumā!

Esmu uzņēmēja, sieva un trīs bērnu mamma. Dzīves laikā nekad netiku aizrāvusies ar sportu, tik cik pastaigas un nūjošana, lai sasniegtu 10 000 soļu mērķi dienā.

– Kāds iemesls bija tam, ka Tu izlēmi nodarboties ar skriešanu? Kas motivēja pieņemt lēmumu un sākt darīt?

Iemesls ir pavisam vienkāršs – gribēju pamēģināt. Piedalījos vienā projektā, kur norisinājās intensīvas sporta nodarbības – vingrošana, stiepšanās u.c., un pēc tam vienā rītā, dodoties pastaigā, pamēģināju skriet. Nodomāju: “Bet kā būtu, ja es to sāktu darīt?”

Vienmēr tiku ar veselīgu humoru attiekusies pret skrējējiem, domājot, kam tas ir vajadzīgs, bet tad – nonācu līdz jautājumam, ka varbūt arī man to vajag, varbūt arī man sanāk?

– Pastāsti par treniņa procesiem – kā bija sākumā, kā tagad? Kādas varbūt bija cīņas ar sevi?

Treniņprocesa laikā mani ļoti pārsteidza tas, cik viss bija komfortabli, saprotami. Cīņas ar sevi īsti neizjutu, vairāk šis process manī radīja interesi, saprotot, kā tas viss notiek. Arī Salvja [Skriešanas Akadēmijas trenera – aut.] attieksme bija forša, kas iedrošināja un radīja vēlmi doties uz nākamajiem treniņiem.

– Kādi, Tavuprāt, ir tagadējie treniņu rezultāti?

Ņemot vērā, ka dažus individuālos treniņus nācās izlaist, es ne līdz galam ticēju pati sev – tam, ka to varu izdarīt. Bet izrādījās, ka to varu! Tie pieci kilometri, ko noskrēju kursa noslēgumā, radīja pārsteigumu man pašai.

– Kādi plāni nākotnē ar treniņiem? Varbūt ir kādi mērķi jau nosprausti?

Jau pirms kursa noslēguma sapratu, ka man patīk skriet un ka to noteikti turpināšu darīt. Plānoju turpināt sadarbību ar Skriešanas Akadēmiju, piedaloties nākamajā kursā [Pareiza skriešana LEVEL 2 – aut.], lai sasniegtu labākus rezultātus. Es gribu pierādīt pati sev, ka varu.

Šobrīd tuvākais mērķis ir Rimi Rīgas maratons, kurā plānoju skriet 10 km distanci. Man ir iekšēja sajūta, ka es to varētu izdarīt, un, sadarbojoties ar Salvi, nekādiem šķēršļiem uz šo mērķi nevajadzētu rasties.

– Ko Tu novēlētu ikvienam, kas lasa šo rakstu – gan tiem, kuri jau skrien, gan tiem, kuri par to vēl tikai domā?

Tiem, kuri jau skrien, novēlu turpināt iesākto, jo šajā procesā patiesi ir savs šarms, maģija. Un tiem, kuri vēl tikai domā – dariet, tas ir jāpamēģina. Protams, rekomendēju Skriešanas Akadēmiju, jo sniegtā pieeja, attieksme, metodika, treniņu process un aktivitātes ir komfortablas, radot labas sajūtas nevis pārslodzi. Protams, ir nogurums, bet tās sajūtas – liels ieguvums!

Vai Tevi iedvesmoja Sigitas stāsts? Ja vēlies izmēģināt kādu no Skriešanas Akadēmijas treniņu programmām – sazinies ar mums un sāc ceļu uz mērķu sasniegšanu! Piedāvājums ir dažāds, un ko sev atbilstošu atradīs ikviens – mēs garantējam!